Soepje van komkommer en yoghurt

© Susan Aretz

Een koud soepje – zoals dit met komkommer en yoghurt – is ideaal om mee te geven naar school. Je kunt het in z’n geheel voorbereiden én er gaat ongemerkt weer wat extra groente naar binnen!

Voor 6 porties
  • 100 ml kokend water
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 klein bosje dille
  • 1 komkommer, gewassen en doormidden gesneden
  • zout & peper
  • Optioneel: 100 g gerookte zalmsnippers
Bereiding
  1. Meng in een maatbeker het water en de bouillon. Doe er de yoghurt, knoflook, dille en een helft van de komkommer (met zaadlijst) in grove stukken, bij.
  2. Mix met een staamixer tot een glad geheel.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Zet dit de koelkast en laat goed koud worden.
  5. Schil de andere helft van de komkommer en verwijder de zaadlijst met een theelepeltje. Snij de rest in kleine blokjes, en laat die even drogen in een vergiet. Daar worden ze knapperig van.
  6. Roer, als je ze gebruikt, de zalmsnippers door het soepje met komkommer en yoghurt.

Uit: Wat lunchen we vandaag? – Recepten en inspiratie voor lunchtrommels, feest op school en traktaties, Susan Aretz (Uitg. Nieuw Amsterdam)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content