
Soep van zoete aardappelen, pompoen, kokos en curry
01-02-2013, 10:32
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:37
Een recept van foodblogster Marta Majewska.
Een recept van foodblogster Marta Majewska.
2 zoete aardappelen, gepeld en in blokjes gesneden
500 g pompoen, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
250 ml kokosmelk
750 ml bouillon
2 el madras curry paste
2 el olijfolie
1 sjalot
zout en pepper
Bereiding
1. Schil de sjalot en snijd in stukjes. Verhit de olijfolie in een pot, doe er de sjalot bij en bak enkele minuten tot deze glazig is.
2. Voeg de zoete aardappelen, pompoen, kokosmelk en bouillon toe. Breng aan de kook, voeg de curry toe en laat de soep gedurende 15 minuten sudderen.
3. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier