Soep van zoete aardappelen, pompoen, kokos en curry

pumpkin or carrot or sweet potato vegetable soup in white bowls served on a light background, top view © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Een recept van foodblogster Marta Majewska.

Een recept van foodblogster Marta Majewska.

2 zoete aardappelen, gepeld en in blokjes gesneden

500 g pompoen, zonder zaadjes, in blokjes gesneden

250 ml kokosmelk

750 ml bouillon

2 el madras curry paste

2 el olijfolie

1 sjalot

zout en pepper

Bereiding

1. Schil de sjalot en snijd in stukjes. Verhit de olijfolie in een pot, doe er de sjalot bij en bak enkele minuten tot deze glazig is.

2. Voeg de zoete aardappelen, pompoen, kokosmelk en bouillon toe. Breng aan de kook, voeg de curry toe en laat de soep gedurende 15 minuten sudderen.

3. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content