Voor 4:

800 g geschilde watermeloen

200 g geschilde cavaillon-meloen

1 tl tabasco

2 el sinaasappelbloesemwater

1/2 groene chili

1 cm verse gember (geraspt)

1 dl olijfolie

eventueel zout

verse koriander

olijfolie

Snij de meloenen grof. Doe in de mixer met de tabasco, het sinaasappelbloesemwater, de chili, de gember en de olijfolie. Mix tot een gladde soep. Controleer de kruiding en voeg indien nodig zout toe. Giet in borden en werk af met verse koriander en een scheut olijfolie.

Voor 4: 800 g geschilde watermeloen200 g geschilde cavaillon-meloen1 tl tabasco2 el sinaasappelbloesemwater1/2 groene chili1 cm verse gember (geraspt)1 dl olijfolieeventueel zoutverse korianderolijfolieSnij de meloenen grof. Doe in de mixer met de tabasco, het sinaasappelbloesemwater, de chili, de gember en de olijfolie. Mix tot een gladde soep. Controleer de kruiding en voeg indien nodig zout toe. Giet in borden en werk af met verse koriander en een scheut olijfolie.