
Soep van aardperen met geroosterde hazelnoten en spek
Een fluwelige soep van aardperen gegarneerd met krokant gebakken spek, lente-ui en geroosterde hazelnoten. Een maaltijdsoep om u tegen te zeggen.
1 kg aardperen
1/2 tak bleekselderij (in stukken)
1 grof gehakte ui
ongeveer 3 liter groentebouillon
een scheut room
peper en zout
4 el gepelde hazelnoten
75 g gerookt spek in repen
boter
4 stuks lente-ui
Bereiding
1. Schil de aardperen, snijd ze in stukken en doe met de selderij en de ui in een kookpot. Zet onder met bouillon en breng aan de kook. Laat de groenten gaarkoken.
2. Giet het kookvocht voor de helft weg en mix tot een homogene soep. Voeg tijdens het mixen een scheut room toe. Kruid de soep met peper en zout.
3. Rooster de hazelnoten in een droge pan. Bak het spek krokant in wat boter en snijd de lente-ui fijn.
4. Serveer de noten, het spek en de lente-ui in de soep.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier