Soep met garnalen en kabeljauw

Voor 4:

Voor 4:

150 g prei, selderij, ui en wortelen

olijfolie

Â1/2 l visbouillon

Â1/2 l fumet van koppen en karkassen van de gepelde garnalen

1 soeplepel tomatenpuree

150 g kabeljauwfilet

snuifje cayennepeper en saffraan

een liaison (een scheut room met een losgeklopt eigeel)

250 g ongepelde garnalen

1 tomaat, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden

peper en zout

Snij de prei, selderij, ui en wortelen fijn en stoof ze in een grote pan met een weinig olijfolie, peper en zout. Voeg de visbouillon, de fumet van de garnalen en tomatenpuree toe. Laat alles een half uurtje koken. Pureer de soep en breng terug aan de kook. Snij de kabeljauw in stukjes en voeg toe.

Kruid de soep naar smaak met peper, zout en saffraan. Haal de kokendhete soep van het vuur en roer de liaison door de soep. Verdeel de soep over warme soepborden en bestrooi met garnalen en blokjes tomaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content