Voor 4 personen
- 1 kleine kipfilet
- 3 el zoute sojasaus
- 1 el zoete ketjap
- 2 el Chinese sesamolie
- 1 draai van de wittepepermolen
- 1 ei
- 3 el panko
- 1 el wittese samzaadjes
- 1 el zwarte sesamzaadjes
Bereiding
- Snij de kipfilet in 12 stukjes en laat 4 uur marineren in een mengsel van zoute en zoete sojasaus, sesamolie en peper.
- Klop het ei los, vermeng panko met witte en zwarte sesamzaadjes. Laat de stukjes kip even uitlekken en haal dan door het ei en daarna door het pankomengsel.
- Frituur telkens maximaal 6 stukjes sesamkip op 180° totdat ze lichtbruin kleuren. Dat duurt normaal minder dan 1 minuut: de stukjes kip moeten krokant en net gaar zijn waardoor ze al hun sap bewaren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier