Voor 4 personen
24 gepelde scampi’s
1 sjalotje
1 teentje knoflook
5 dl dunne tomatensaus
olijfolie
2 dl light room
150 g feta
basilicum
cayennepeper
0,5 dl visfumet
paprikapoeder
zout
groene deegwaren
Bereiding
1. Bak de scampi’s kort in olie en kruid met paprika. Neem de staarten uit de pan zodra ze aan beide zijden zijn gekleurd.
2. Snijd het sjalotje fijn en fruit de snippers in olie (zonder te bruinen). Voeg na enkele minuten het geperste teentje knoflook toe. Stoof nog twee minuten en voeg tomatensaus, visfumet en room toe.
3. Doe de scampi’s in de saus en kruid met zout en cayennepeper naar smaak. Laat alles 5 minuten sudderen op een zacht vuur.
4. Snijd de feta in blokjes en doe deze bij de saus. Laat alles opnieuw 5 minuten sudderen op zacht vuur. Dien onmiddellijk op. Serveer met beetgaar gekookte groene deegwaren en versier met snippers basilicum.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier