Scampi’s met pikant tomatensausje en feta

Dit is een ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.
  • Moeilijkheid

Voor 4 personen

24 gepelde scampi’s

1 sjalotje

1 teentje knoflook

5 dl dunne tomatensaus

olijfolie

2 dl light room

150 g feta

basilicum

cayennepeper

0,5 dl visfumet

paprikapoeder

zout

groene deegwaren

Bereiding

1. Bak de scampi’s kort in olie en kruid met paprika. Neem de staarten uit de pan zodra ze aan beide zijden zijn gekleurd.

2. Snijd het sjalotje fijn en fruit de snippers in olie (zonder te bruinen). Voeg na enkele minuten het geperste teentje knoflook toe. Stoof nog twee minuten en voeg tomatensaus, visfumet en room toe.

3. Doe de scampi’s in de saus en kruid met zout en cayennepeper naar smaak. Laat alles 5 minuten sudderen op een zacht vuur.

4. Snijd de feta in blokjes en doe deze bij de saus. Laat alles opnieuw 5 minuten sudderen op zacht vuur. Dien onmiddellijk op. Serveer met beetgaar gekookte groene deegwaren en versier met snippers basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content