Savoystronk

Voor 20 porties
Biscuit
  • 10 eieren
  • 255 g suiker
  • 80 g amandelpoeder-suikermengsel (half-om-half)
  • 255 g bloem
Voor het zanddeeg
  • 360 g boter
  • 160 g bloemsuiker
  • 160 g amandelpoeder-suikermengsel (half-om half)
  • 3 eieren
  • 675 g bloem
  • 1 mespuntje zout
Slagroom
  • 1 l room
  • 120 g suiker
Garnituur
  • ananas, aardbeien
  • mango, kiwi’s
  • rode vruchten naar keuze
Bereiding
  1. Bereid de biscuit door de eieren te mengen met de suiker en het suiker-amandelpoedermengsel tot er zich een ‘lint’ vormt. Roer er dan met een spatel de gezeefde bloem door. Giet een laag van ca. 8 mm op een bakplaat en bak 12 minuten op 200° in de oven.
  2. Bereid het zanddeeg door de ingrediënten in een grote slakom met de hand door elkaar te kneden. Begin met de boter, de suiker, het suiker-amandelpoeder en de eieren. Eindig met de bloem en het zout.Druk het beslag plat tot een laag van 5 tot 6 mm en bak 13 minuten op 185° in de oven.
  3. Klop de room stijf met de suiker. Snij de biscuit en het zanddeeg in rechthoeken van de gewenste grootte voor de stronk.
  4. Bouw de Savoystronk op
Savoystronk
© gf

Leg een basis van zanddeeg (4), smeer hier een laag slagroom (1), gevolgd door een laag biscuit (2), een laag slagroom (1) en de vruchten (3). Sluit af met een tweede laag biscuit (2). Bedek het geheel met slagroom (1). Versier met vruchten (3) naar keuze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content