2 citroenen

1 rode ui

2 dl olijfolie

een handvol bladpeterselie

een handvol koriander

1 kg gefileerde sardines

enkele plakjes citroen-limoenboter

peper van de molen en fijn zeezout

Bereidingswijze:

Schil de citroenen. Snij de schil van de citroen en de rode ui in reepjes en meng met de olijfolie. Pers de citroenen hierin uit. Hak de kruiden fijn en voeg toe. Kruid de sardines met peper en zout. Giet er de marinade over. Laat 1 u. marineren en bak nadien enkele minuten aan elke kant op de barbecue. Leg de sardines op een vel aluminiumfolie om te voorkomen dat ze aan de grill blijven kleven. Werk af met de citroen-limoenboter.

2 citroenen1 rode ui2 dl olijfolieeen handvol bladpeterselieeen handvol koriander1 kg gefileerde sardinesenkele plakjes citroen-limoenboter peper van de molen en fijn zeezoutBereidingswijze:Schil de citroenen. Snij de schil van de citroen en de rode ui in reepjes en meng met de olijfolie. Pers de citroenen hierin uit. Hak de kruiden fijn en voeg toe. Kruid de sardines met peper en zout. Giet er de marinade over. Laat 1 u. marineren en bak nadien enkele minuten aan elke kant op de barbecue. Leg de sardines op een vel aluminiumfolie om te voorkomen dat ze aan de grill blijven kleven. Werk af met de citroen-limoenboter.