Sardines met citroen-kruidenboter
03-07-2015, 12:12
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:14
2 citroenen
2 citroenen
1 rode ui
2 dl olijfolie
een handvol bladpeterselie
een handvol koriander
1 kg gefileerde sardines
enkele plakjes citroen-limoenboter
peper van de molen en fijn zeezout
Bereidingswijze:
Schil de citroenen. Snij de schil van de citroen en de rode ui in reepjes en meng met de olijfolie. Pers de citroenen hierin uit. Hak de kruiden fijn en voeg toe. Kruid de sardines met peper en zout. Giet er de marinade over. Laat 1 u. marineren en bak nadien enkele minuten aan elke kant op de barbecue. Leg de sardines op een vel aluminiumfolie om te voorkomen dat ze aan de grill blijven kleven. Werk af met de citroen-limoenboter.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier