Sappige scampi’s in Bangkok-stijl
In slechts enkele minuten serveer je deze lekkere geroerbakte scampi’s.
Voor 4:
500 g middelgrote rauwe scampi’s
1 dl aardnotenolie
2 el verse chili
de blaadjes van 10 takken Thaise basilicum
4 Thaise aubergines
4 Thaise sjalotten,
Voor de saus:
sap van 2 limoenen
schilletjes van 1 limoen
2 el Thaise vissaus
1 el bruine suiker
2 tl maïzena
eventueel bieslook om te decoreren
Pel de rauwe scampi’s, hak de chili en Thaise basilicum fijn, snij de Thaise aubergines en sjalotten in grove stukken. Combineer de ingrediënten voor de saus.
Verhit de olie en bak de scampi’s tot ze verkleuren, voeg dan chili, basilicum, aubergines en sjalotten toe. Roerbak nog 1 minuut .
Doe de saus erbij en serveer na 1 minuut, of van zodra de saus een lichte binding vertoont.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier