Voor 4 :
10 g hijiki (gedroogd zeewier)
60 g sobanoedels
4 wortelen
8 shii-takes (paddestoelen)
2 el olie
1 el sojasaus
gepekelde gember
Voor de dressing :
1 el citroensap
2 el sinaasappelsap
1/2 el rijstazijn
1/2 el sojasaus
1/2 el vloeibare honing
1 el sesamzaad
2 tl fijngehakte gepekelde gember
Laat de hijiki 10 minuten weken in koud water en kook nadien 15 minuten in ongezouten water. Kook de noedels 5 minuten in gezouten water. Schil de wortelen en snij in dunne repen met een dunschiller.
Blancheer de repen 1 minuut in gezouten water. Doe de noedels en wortelen in een kom. Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg toe aan de warme noedels. Meng en laat even marineren.
Snij de shii-takes in plakken en bak goudbruin in 1 eetlepel olie. Laat de hijiki uitlekken en bak in een mengsel van olie en sojasaus.
Voeg de hijiki en shii-takes toe aan de noedels en verdeel over 4 borden. Werk af met gepekelde gember en dien op.
Kooktijd: 30 minuten
Gemakkelijk
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier