Voor 4:
4 kleine rapen
4 kleine bieten
12 baby-wortelen
2 el grove mosterd
2 el mostarda-siroop
raspsel van 1 sinaasappel
1 tl fijngehakte tijm
olijfolie
Voor de vinaigrette:
sap van 1/2 sinaasappel
1 tl rode wijnazijn
4 el olijfolie
1 tl hazelnootolie
peper en zout
Voor de afwerking:
4 el zure room
2 tl grove mosterd
mostarda di frutta*
enkele hazelnoten
enkele plukjes friséesalade
Schil en snij de rapen en bieten in parten. Was de wortelen. Meng de mosterd en siroop met het raspsel en de tijm. Doe de bieten in een aparte kom en roer er een derde van de mosterd onder. Voeg de rest toe aan de andere groenten.
Giet wat olijfolie in een braadslee en leg er de rapen en wortelen in. Schik de bieten ernaast. Zet 50 minuten in een oven van 200°C.
Maak de vinaigrette: laat het sinaasappelsap tot de helft inkoken. Meng de azijn met peper en zout en zeef er het sap over. Klop er de oliën onder. Roer de zure room los en voeg de mosterd toe.
Snij de ‘mostarda’ in stukjes. Hak de hazelnoten grof. Was de sla. Haal de groenten uit de oven en laat afkoelen tot lauw.
Verdeel over 4 borden en maak de sla aan met vinaigrette. Schik op de groenten en werk af met de mosterdroom, ‘mostarda’, noten en vinaigrette.
* Mostarda di frutta is te koop bij Delhaize of in Italiaanse speciaalzaken
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier