Salade van knolgroenten met grove mosterd en mostarda di frutta

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 kleine rapen

4 kleine bieten

12 baby-wortelen

2 el grove mosterd

2 el mostarda-siroop

raspsel van 1 sinaasappel

1 tl fijngehakte tijm

olijfolie

Voor de vinaigrette:

sap van 1/2 sinaasappel

1 tl rode wijnazijn

4 el olijfolie

1 tl hazelnootolie

peper en zout

Voor de afwerking:

4 el zure room

2 tl grove mosterd

mostarda di frutta*

enkele hazelnoten

enkele plukjes friséesalade

Schil en snij de rapen en bieten in parten. Was de wortelen. Meng de mosterd en siroop met het raspsel en de tijm. Doe de bieten in een aparte kom en roer er een derde van de mosterd onder. Voeg de rest toe aan de andere groenten.

Giet wat olijfolie in een braadslee en leg er de rapen en wortelen in. Schik de bieten ernaast. Zet 50 minuten in een oven van 200°C.

Maak de vinaigrette: laat het sinaasappelsap tot de helft inkoken. Meng de azijn met peper en zout en zeef er het sap over. Klop er de oliën onder. Roer de zure room los en voeg de mosterd toe.

Snij de ‘mostarda’ in stukjes. Hak de hazelnoten grof. Was de sla. Haal de groenten uit de oven en laat afkoelen tot lauw.

Verdeel over 4 borden en maak de sla aan met vinaigrette. Schik op de groenten en werk af met de mosterdroom, ‘mostarda’, noten en vinaigrette.

* Mostarda di frutta is te koop bij Delhaize of in Italiaanse speciaalzaken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content