Salade van geschroeid rundvlees met gerst, granaatappel en peterselie

  • Moeilijkheid

Voor 4:

50 g gerst

1/2 kg rundsteaks van 2,5 cm dik

olijfolie

2 à 3 bosjes bladpeterselie

1 granaatappel

Voor de marinade:

1/2 kleine ui, geraspt

1 el rodewijnazijn

1 tl sumac (of 1 tl citroensap)

1/2 tl gemalen kaneel

zwarte peper

Voor de dressing:

1 teentje knoflook, tot puree gewreven met zout

1 el rodewijnazijn

4 el extra vergine olijfolie

2 tl sumac (of 2 tl citroensap)

gemalen kaneel

peper en zeezout

Meng de ingrediënten voor de marinade en wrijf in het vlees. Laat minstens 2 uur marineren. Meng de ingrediënten voor de dressing en kruid met kaneel, peper en zout. Kook de gerst in gezouten water, laat uitlekken en afkoelen.

Verhit een grillpan. Wrijf de steaks in met olijfolie en leg ze even op de grill (ca. 30 seconden aan elke kant). Kruid met zout en haal van het vuur. Laat 1 minuut rusten. Meng de gerst, peterselieblaadjes en granaatappelpitten. Voeg de dressing toe, meng en controleer de kruiding.

Snij de steaks in plakken van 1 cm en meng de helft ervan onder de salade. Verdeel over de borden en werk af met de rest van de steak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content