Een bijgerechtje van Martha Delangrange: salade van gepofte druiven. Heerlijk bij de kaasplank.
Voor 4 personen (bijgerecht)
- 400 g druiven, rood of wit: kies wat je lekker vindt
- enkele takjes tijm
- 5 el olijfolie
- 6 el rodewijnazijn
- 3 el honing
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl venkelzaad
- zwarte peper en zout
- 100 g waterkers
- 50 g kiemen (luzerne, broccoli of andere kiemgroenten werken allemaal)
Dressing
- 20 ml wittewijnazijn
- 25 ml olijfolie
- 1 tl graanmosterd
- zwarte peper en zout
Afwerking
- 1 el vijgenconfituur (of de confituur die je in je koelkast hebt staan)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de druiven in de ovenschaal: de hele tros mét steeltjes, of enkel de losse druiven die je van de tros hebt geritst, het kan allebei.
- Meng in een kommetje de afgeritste blaadjes tijm, olijfolie, rodewijnazijn, honing, laurier, venkelzaad, peper en zout. Giet over de druiven en zet in de oven. Gril 25 minuten of tot de druiven openbarsten. Als je de tros in zijn geheel grilt, kan dit wat langer duren.
- Maak de dressing door alle ingrediënten in een bokaal te doen. Sluit af met een deksel en schud stevig.
- Verdeel de waterkers en kiemen op een schotel. Leg de druiven erbovenop. Schep het sap dat vrijgekomen is in de bakschaal over de druiven. Werk af met de dressing.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier