Ingrediënten

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1/2 spitskool, fijngesneden
  • wilde boschampignons
  • 1 dl druivenpitolie
  • 1 dl kikomansaus
  • 1 koffielepel kummel
  • 4 patrijzen
  • 100g boter
  • 1 soeplepel honing
  • 2 soeplepel chardonnayazijn
  • 2 dl wildfond

Braad de patrijzen 10 minuten in een oven van 190°C. Haal de patrijzen uit de pan, deglaceer met honing en azijn, voeg de wildfond toe en laat dit 1/3 inkoken. Snij de spitskool zeer fijn, marineer ze met druivenpitolie en soya, bak de kummel ongeveer 2 minuten in een hete koekepan en voeg dit bij de salade. Smaak deze af met peper en zout.

Schik de gemarineerde kool in het midden van het bord. Ontbeen de patrijs en leg ze op de kool, en saus dit af met de jus van de patrijs, afgarnieren met wilde boschampignons

Braad de patrijzen 10 minuten in een oven van 190°C. Haal de patrijzen uit de pan, deglaceer met honing en azijn, voeg de wildfond toe en laat dit 1/3 inkoken. Snij de spitskool zeer fijn, marineer ze met druivenpitolie en soya, bak de kummel ongeveer 2 minuten in een hete koekepan en voeg dit bij de salade. Smaak deze af met peper en zout. Schik de gemarineerde kool in het midden van het bord. Ontbeen de patrijs en leg ze op de kool, en saus dit af met de jus van de patrijs, afgarnieren met wilde boschampignons