Salade van gebakken kwartel met eikenbladsla, bloedzurkel, jonge spinazie, tuinkruiden, gember

© iStock
  • Difficulty

Eigenzinnigheid levert kwaliteit

Voor 4 personen

Voor de couscous:

100 g griesmeel

1 fijngehakt sjalotje

olijfolie

2 dl gevogeltebouillon

1 rijpe mango

1 rijpe banaan

2 el rozijnen

Voor de kwartels en de saus:

2 kwartels

gemberpoeder

peper en zout

1 dl ciderazijn

1,5 dl gevogeltebouillon

1 kleine theelepel bloesemhoning

Voor de salade:

eikenbladsla

rode frisée

groene frisée

bloedzurkel

jonge spinazie

dille

bieslook

bieslookbloempjes

koriander

platte peterselie

lavendelvinaigrette (olijfolie met azijn, waarin lavendelbloempjes werden gemacereerd)

Voor de afwerking:

plakjes mango

limoen

geblancheerde korenaartjes

platte peterselie

kervel

scheutjes van rode biet

bieslookbloempjes

Bereiding

1. Fruit de sjalot in wat olijfolie en bak er de couscous even in aan. Bevochtig met de gevogeltebouillon en breng aan de kook. Laat even koken en draai het vuur uit. Laat staan tot het vocht is verdampt. Snijd ondertussen de vruchten in kleine stukjes en meng met de rozijnen onder de couscous. Houd warm.

2. Bak de kwartels in wat olijfolie en kruid ze met gemberpoeder, peper en zout. Blus met de ciderazijn en giet er de gevogeltebouillon bij. Roer er de honing onder.

3. Maak de sla schoon en trek in kleinere stukken. Meng er de tuinkruiden onder en de lavendelvinaigrette. Schik de salade en de versneden kwartels op de borden en lepel rondom de honing-gembersaus. Werk af met plakjes mango, limoen, korenaartjes, platte peterselie, kervel, scheutjes van rode biet en bieslookbloempjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content