Eigenzinnigheid levert kwaliteit
Voor 4 personen
Voor de couscous:
100 g griesmeel
1 fijngehakt sjalotje
olijfolie
2 dl gevogeltebouillon
1 rijpe mango
1 rijpe banaan
2 el rozijnen
Voor de kwartels en de saus:
2 kwartels
gemberpoeder
peper en zout
1 dl ciderazijn
1,5 dl gevogeltebouillon
1 kleine theelepel bloesemhoning
Voor de salade:
eikenbladsla
rode frisée
groene frisée
bloedzurkel
jonge spinazie
dille
bieslook
bieslookbloempjes
koriander
platte peterselie
lavendelvinaigrette (olijfolie met azijn, waarin lavendelbloempjes werden gemacereerd)
Voor de afwerking:
plakjes mango
limoen
geblancheerde korenaartjes
platte peterselie
kervel
scheutjes van rode biet
bieslookbloempjes
Bereiding
1. Fruit de sjalot in wat olijfolie en bak er de couscous even in aan. Bevochtig met de gevogeltebouillon en breng aan de kook. Laat even koken en draai het vuur uit. Laat staan tot het vocht is verdampt. Snijd ondertussen de vruchten in kleine stukjes en meng met de rozijnen onder de couscous. Houd warm.
2. Bak de kwartels in wat olijfolie en kruid ze met gemberpoeder, peper en zout. Blus met de ciderazijn en giet er de gevogeltebouillon bij. Roer er de honing onder.
3. Maak de sla schoon en trek in kleinere stukken. Meng er de tuinkruiden onder en de lavendelvinaigrette. Schik de salade en de versneden kwartels op de borden en lepel rondom de honing-gembersaus. Werk af met plakjes mango, limoen, korenaartjes, platte peterselie, kervel, scheutjes van rode biet en bieslookbloempjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier