Rundkofta met knolselder en komkommersambal
15-06-2018, 17:06
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:20
VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.
VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 g rundergehakt
- 1 ui fijngesneden
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl korianderpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 3/4 tl cayennepeper
- 1 tl zout
- verse bladpeterselie
- verse koriander
- 1/2 knolselder
- 225 g kikkererwten (blikje , uitgelekt)
- Griekse yoghurt
- 2 el tahin (sesampasta)
- 50 ml olijfolie
- 1 komkommer
- 1 el suiker
- 2 teentjes geperste look
- 1/8 groene chilipeper
- 1 el (chardonnay)azijn
Bereiding
- Meng het rundergehakt in een mengkom met de fijngesneden ui, komijn-, korianderen paprikapoeder, en cayennepeper. Hak de bladpeterselie en verse koriander fijn en meng onder het gehakt. Laat het mengsel twee uur rusten.
- Neem een grote lepel van het mengsel en kneed als een worstje rond een spies of prikker. Gril op de barbecue of in een grillpan.
- Meng de Griekse yoghurt met de tahin en olijfolie. Vermeng de kikkererwten voorzichtig met een garde door het yoghurtmengsel.
- Snijd de komkommer en chilipeper (verwijder de pitjes) in fi jne blokjes en vermeng met suiker, look en de (chardonnay)azijn om de komkommersambal te maken.
- Schil de knolselder en snijd die in blokjes. Bak de knolselder aan in olijfolie en kruid met peper en zout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier