Sorbet van glühwein met gekaramelliseerde peer en walnoten

Van yoghurt en glühwein maak je een gladde sorbet. Erg origineel en bijzonder lekker in combinatie met peer en walnoten.

Voor 4 personen
  • 400 ml glühwein (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 70 g suiker
  • 3 peren
  • 60 g gepelde walnoten
  • 1 vanillestokje
  • 25 g boter
  • 40 ml witte wijn
  • 2 snuifjes kaneelpoeder
  • 2 à 3 el yoghurt
  • bloemsuiker
Bereiding
  1. Meng de wijn met 50 gram suiker tot de suiker volledig is opgelost (eventueel kun je de wijn een beetje opwarmen). Giet de wijn dan in twee zakjes voor ijsschilfers en leg 4 uur in de diepvriezer.
  2. Schil de peren en snijd ze in de hoogte in 8 schijfjes maar laat aan elke schijf het stukje steeltje zitten. Snijd de walnoten in tweeën. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit.
  3. Laat de boter smelten in een grote braadpan en laat de peren aan beide kanten kort bakken. Voeg de rest van de suiker, de wijn, de kaneel, het vanillestokje en het merg toe en laat karamelliseren. Voeg dan de walnoten toe, zet de pan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Doe intussen de ijsblokjes met glühwein in de blender. Voeg de yoghurt toe en mix tot een gladde sorbet.
  5. Schik de peren en de walnoten op de borden. Leg er een bolletje sorbet van glühwein bij, bestrooi met bloemsuiker en werk eventueel af met vanillestokjes. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content