Nodig voor vier :
4 rogvleugels
2 preien
12 pijpuitjes
2 tomaten
1 eetlepel fijngesneden bieslook
1 eetlepel fijngesneden dragon
1 eetlepel fijngesneden basilicum
1 eetlepel fijngesneden kervel
4 eetlepels wittewijnazijn
12 eetlepels olijfolie
De preien wassen en in reepjes (julienne) snijden. De helft van de reepjes blancheren en de andere helft fruiten in de frituur. De tomaten in kokend water dompelen, verfrissen, de huid verwijderen en in dunne schijfjes snijden. De pijpuitjes schoonmaken. De rogvleugels fileren en in twee delen versnijden. Kruiden en opvullen met geblancheerde prei. Bovenop licht kruiden. Een vinaigrette bereiden met olie, azijn en gehakte groene kruiden. Op smaak brengen met peper en zout. De rogvleugels en pijpuitjes met de vinaigrette in een papillot verpakken en 3,5 minuten in een zeer hete oven garen. De schijfjes tomaat in het midden van het bord schikken. Een rogvleugel op de plakjes tomaat plaatsen, overgieten met kookvocht en afwerken met pijpuitjes en gefruite prei.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier