Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g eendenborst, fijn gesneden
  • 30 ml rode currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 400 g lychees, gepeld, ontpit en gehalveerd
  • 200 g ananas, in stukjes
  • 300 g kerstomaten, gehalveerd
  • 200 g bamboescheuten
  • 1 chilipeper
  • 15 ml vissaus
  • 5 limoenbladeren, licht gekneusd
  • 4 takjes koriander (als afwerking)

Bereiding

  1. Laat de currypasta in een sauspan oplossen in de kokosroom.
  2. Voeg de eend, bamboescheuten, chili, vissaus en limoenblaadjes toe en breng aan de kook.
  3. Wanneer het vlees gaar is, voeg je de tomaten, ananas en lychees toe. Roer goed onder, zodat alles goed warm wordt, maar laat de curry niet meer koken.
  4. Vis de limoenbladeren uit de curry en serveer met jasmijnrijst en een genereuze hoeveelheid verse koriander.
Voor 4 personen