Voor 4:
100 g kleefrijst (ronde korrel)
boter
1 liter volle melk
1 vanillepeul
zout
25 g boter
mespunt saffraanpoeder of -draden
2 kaneelstokken
100 g suiker
6 el donkere rozijnen
donkere kandijsuiker
Spoel de rijst onder koud stromend water, laat uitlekken. Beboter de bodem en wanden van een hoge pan en breng er de melk met de opengesneden vanillepeul in aan de kook. Voeg de rijst toe, een snuif zout, de boter, saffraan en kaneel. Breng onder regelmatig roeren aan de kook.
Dek af, zet in een oven van 200°C en laat in 30 min. gaar worden. Voeg na 20 min. de suiker en de rozijnen toe en roer. Giet eventueel in individuele vormen en laat afkoelen in de ijskast. Serveer met donkere kandijsuiker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier