Voor 4:

100 g dessertrijst (rondkorrelrijst), boter voor de pan, 1 l volle melk, 1 vanillestokje, zout, 25 g boter, een mespunt saffraanpoeder of -draadjes, 2 kaneelstokjes, 100 g suiker, donkere kandijsuiker

Bereidingswijze:

Spoel de rijst onder koud stromend water, laat uitlekken. Beboter de bodem en wanden van een hoge pan en breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Voeg de rijst toe met een snuifje zout, de boter, saffraan en kaneel. Breng onder regelmatig roeren aan de kook. Dek af, zet in een oven van 200°C en laat in 30 min. garen. Voeg na 20 min. de suiker toe en roer. Schep de rijstpap eventueel in individuele vormpjes of kommetjes en laat afkoelen in de koelkast. Serveer met donkere kandijsuiker.

Voor 4: 100 g dessertrijst (rondkorrelrijst), boter voor de pan, 1 l volle melk, 1 vanillestokje, zout, 25 g boter, een mespunt saffraanpoeder of -draadjes, 2 kaneelstokjes, 100 g suiker, donkere kandijsuikerBereidingswijze:Spoel de rijst onder koud stromend water, laat uitlekken. Beboter de bodem en wanden van een hoge pan en breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Voeg de rijst toe met een snuifje zout, de boter, saffraan en kaneel. Breng onder regelmatig roeren aan de kook. Dek af, zet in een oven van 200°C en laat in 30 min. garen. Voeg na 20 min. de suiker toe en roer. Schep de rijstpap eventueel in individuele vormpjes of kommetjes en laat afkoelen in de koelkast. Serveer met donkere kandijsuiker.