Geen bolognese: 10 recepten voor pasta zonder gehakt

pasta zonder gehakt

Op 25 oktober krijg je met World Pasta Day het perfecte excuus om in de Italiaanse deegwaren te vliegen. Omdat het niet altijd de bolognese van je favoriete brasserie moet zijn: tien recepten voor pasta zonder gehakt.

Spaghetti bolognese is behalve handig, ook een goede budgetmaaltijd. Niets mis mee dus. Ga je voor een authentieke pasta al ragù, dan kun je er zelfs vrienden mee maken. Maar op World Pasta Day mag het wel eens iets anders zijn, en dan zijn deze recepten zonder gehakt zijn een uitstekende optie.

10 recepten voor pasta zonder gehakt

1. Citroenpasta

Deze citroenpasta is het go to recept van Knack Weekend-journalist Nathalie Le Blanc op dagen dat ze geen zin heeft om te koken. ’Ik maak deze pasta op grijze zomer- en winterdagen, want het is het soort gerecht waarbij het lijkt of de zon even gaat schijnen.’

Naar het recept

2. Pasta met gamba’s en kikkererwten

Ook deze pasta met gamba’s en kikkererwten smaakt naar vakantie. Als het snel moet gaan, gebruik je kikkererwten uit blik. En wie liever vegetarisch eet, kan zonder probleem de gamba’s weglaten.

Naar het recept

3. Verse tagliatelle met kalfpiccata

Wie dacht dat de pasta hier een bijrol speelt bij die verrukkelijke kalfspiccata: niets is minder waar. Je draait de verse tagliatelle helemaal zelf, from scratch. Eentje om mee uit te pakken dus.

Naar het recept

4. Lob’star pasta

Deze Lob’star pasta, ofwel linguini met kreeft, is een feestelijk recept uit Cucina Popolare, het kookboek van de Italiaanse restaurantketen Big Mamma. Is pasta niet altijd een feest?

Naar het recept

5. Penne met rucola-pistachepesto en groene asperges

Mich Baron schreef met Healthy is Funky een kookboek dat je aan een gezondere levensstijl wil helpen. Deze penne met rucola-pistachepesto en groene asperges is dus niet alleen lekker, maar ook goed voor je lijf.

Naar het recept

6. Penne van Annalisa Paresi van maliparmi

Annalisa Paresi is ontwerper bij modemerk Maliparmi. Buiten de werkuren maakt ze graag deze penne klaar. Het herfstgerecht zit vol seizoensgroenten, maar is tegelijk onmiskenbaar Italiaans van smaak.

Naar het recept

7. Pasta al limone met hotsaus

Deze twist op de linguine al limone van hotsauskoning Freek Raijmakers stopt de pastaklassieker in een pittig jasje. Een zinderend zuiders gerecht dat een donkere herfstdag plots lichter maakt.

Naar het recept

8. Spaghetti met kerstomaten

Eenvoudig en supersnel: precies zoals wij onze pasta willen na een drukke werkdag. De kerstomaten geven de pastasaus een genuanceerde smaak die doet denken aan een trattoriaterras bij beter weer.

Naar het recept

9. Spaghetti aglio e olio met salie

Gek op pasta aglio e olio, en lust je ook wel salie? Dan is deze pasta op jouw lijf geschreven. Het is een eenvoudige maar erg lekkere variatie op de Italiaanse klassieker.

Naar het recept

10. Penne met pancetta, groene groenten, ricotta en pecorino

Penne met pancetta, courgette, peultjes, doperwten, ricotta en pecorino: en dan heb je zo ongeveer alle ingrediënten uit dit recept wel gehad. Nog wat knoflook en olijfolie, en natuurlijk wat vers basilicum, en je kunt opscheppen.

Naar het recept

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise