1 kg doperwten
4 jonge uitjes
een gemberknol van 5 cm
200 g boter
een bundel koriander
1 roze grapefruit
fleur de sel
Haal de erwten uit de dop. Pel en versnipper de uitjes. Schil de gember en snij in plakjes. Verhit een klont boter en stoof de erwten beetgaar met de gember en de uitjes. Smelt 100 g boter met een glas water en klop tot emulsie.
Haal de blaadjes van de koriander en vermaal ze in de mixer met de boteremulsie. Zeef de puree. Haal de huid van de grapefruit en snij de partjes los van tussen de vliezen.
Meng nog een klontje boter door de erwten en kruid met fleur de sel. Schik de erwtjes met de doormidden gesneden partjes grapefruit in glaasjes en giet er koriandersaus over.
Tip: Jonge erwtjes kan je ook mengen met primeurwortels en munt en zo eten (‘à la fermière’). Jonge erwtjes smaken ook lekker wanneer ze worden gemengd met een versneden bodem van gekookte artisjok.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier