Quinoa met grijze Noordzeegarnaal, granaatappel en komkommer - merguez van Boury met worteldip

26/09/18 om 13:15 - Bijgewerkt om 13:16

Quinoa met grijze Noordzeegarnaal, granaatappel en komkommer - merguez van Boury met worteldip

© .

Geef je waardering

Quinoa met grijze Noordzeegarnaal, granaatappel en komkommer

Bereidingswijze

Ingrediënten 4 personen

  • 120 gr handgepelde grijze garnalen
  • 120 gr quinoa
  • 1 granaatappel
  • 2 eetlepel fijngesnipperde koriander
  • 1 eetlepel fijngesnipperde munt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels sushiazijn
  • Quinoa

Kook de quinoa beetgaar in kippenbouillon.

Meng de garnaaltjes, granaatappel, quinoa, brunoise van komkommer, fijngesnipperde koriander, fijngesnipperde munt en maak aan met olijfolie en sushiazijn.


Merguez van Boury met worteldip

  • Merguez
  • 800 gr rundsvlees van buiklap
  • 200 gr lamsnek
  • 15 gr zachte paprikapoeder
  • 5 gr pittige paprikapoeder
  • 0,25 gr korianderpoeder
  • 14 gr keukenzout
  • 0,25 gr venkelzaad

Maal het vlees en de kruiden fijn en vul ze in lamsdarmen.

Rooster ze op houtskool.


Worteldip

Konfijt 2 geroosterde wortelen, 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook in maïsolie.

Werk op met eidooier, sherryazijn, chili garlic en mosterd zoals mayonaise.

Lees meer over:

Onze partners