Quiche van speltbloem met tuinkruiden

© Getty

Een originele quiche van speltbloem met frisse tuinkruiden. Geef er een slaatje bij van verse tomaten of serveer de quiche in kleine blokjes bij het aperitief.

Nodig voor één quiche
  • 250 g speltbloem
  • 10 g zout
  • 10 g bakkersgist
  • 1,5 dl lauwwarm water (± 30°C)
  • 4 eieren
  • 2,5 dl verse room
  • 2,5 dl melk
  • 50 g comtékaas
  • peper, zout en nootmuskaat
  • fijngehakte bosjes aromatische kruiden naar keuze (platte peterselie, dragon, basilicum, bonenkruid, marjolein, salie, een weinig dille…)
Zo maak je de quiche met speltbloem

Doe de bloem in een grote kom en strooi het zout op de rand. Los de gist met behulp van een spatel op in het water en doe bij de bloem. Kneed tot een homogeen deeg. Bestrooi het werkoppervlak met bloem en kneed het deeg gedurende 8 à 10 minuten tot het elastisch is. Laat een half uur tot 1 uur rusten onder een keukenhanddoek.

Rol het deeg uit in de vorm van een rechthoek, tot het nog 3 mm dik is. Beboter een rechthoekige bakplaat en bekleed met het deeg. Knip de randen in met een schaar, zodat ze niet naar binnen vallen.

Giet een fijne laag van het quichebeslag op het deeg en strooi er de fijngehakte tuinkruiden over. Eindig met de rest van het beslag.

Bak de quiche in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180°C. Geef er een slaatje bij van verse tomaten of snij de quiche in kleine blokjes en serveer ze warm bij het aperitief.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content