Voor 4personen
bladerdeeg (uit het koelvak van de supermarkt)
mosterd met kaneelsmaak
4 stronken witloof
2 peren
2 stukken brie, zonder korst
2 dl room
4 eieren
100 g gemalen kaas
paksoi
knoflook
peper
zout
- Kook het witloof bijna gaar in lichtjes gezouten water en laat de groente zeer goed uitlekken.
- Spreid het bladerdeeg uit in een ronde bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in. Smeer een laagje kaneelmosterd over de bodem.
- Leg de stronken witloof, in de lengte gesneden, in stervorm in de bakvorm. Leg daartussen de partjes peer en de stukken brie.
- Kluts de eieren en de room en giet het mengsel over het witloof, de peren en de brie. Bestrooi met wat geraspte kaas. Zet de bakvorm minstens drie kwartier in een voorverwarmde heteluchtoven (180 °C).
- Dien de quiche op met paksoi, in reepjes gesneden en kort gebakken met knoflook in olijfolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier