Pompoentian met komijn

  • Moeilijkheid

We blijven in dezelfde regio en serveren er een witte Châteauneuf-du-Pape Cuvée du Pas de la Mule ’99 bij. Deze wijn is verkrijgbaar via www.delhaizewineword.be

Voor 2 personen:

400 gram pompoen, geschild en in plakken van 1,5 cm dik

1 uitje

3 teentjes look

50 gram boter

10 gram bloem

20 cl melk

10 gram komijnzaadjes

60 gram Parmezaanse kaas

peper en zout

Breng water aan de kook in een kookpan. Blancheer de plakken pompoen kort: ze moeten beetgaar zijn. Wrijf de binnenkant van een tian in met een lookteentje. Leg er de pompoenschijven in. Snij het uitje en het lookteentje zeer fijn en laat verglazen in de boter. Zeef er de bloem over. Klop er met een garde geleidelijk de melk door. Laat enkele minuten doorkoken zoals bechamelsaus. Kruid met zout, peper en komijn. Overgiet de pompoenschotel met de saus en strooi er de gemalen parmezaan over. Bak gedurende 15 minuten in de oven op 170°C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content