Een lekkere taart die je lauw of op kamertemperatuur kunt eten.
Voor 8-10 personen
450 g pompoenvlees
2 eieren
1 eierdooier
1 el kandijsiroop
75-100 g lichtbruine suiker
1/2 tl kaneel
1/4 tl nootmuskaat
1/4 tl kruidnagel
1/2 tl gember
2,75 dl room
1 el bruine rum
Voor het deeg:
150 g bloem
1 el poedersuiker
een snuifje zout
75 g boter
50 g fijngehakte pecannoten
1 eierdooier
1-2 el koud water
1 eiwit
Bereiding
1. Maak eerst het deeg: meng de bloem met de poedersuiker en het zout. Wrijf er de boter door. Voeg de pecannoten, eierdooier en het water toe. Meng snel tot een glad deeg. Zet 30 minuten koel weg.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg dun uit en bekleed er een diepe taartvorm van 21 cm doorsnede mee. Prik gaatjes in het deeg en bestrijk met het losgeklopte eiwit. Bak 25 minuten.
3. Stoom de pompoen gaar en pureer. Meng met de eieren en eierdooier. Verwarm de siroop, suiker naar smaak, specerijen en room tot een homogeen mengsel. Roer door de pompoenpuree en voeg de rum toe. Giet in de taartvorm en bak nog 35 à 40 minuten tot de vulling net gestold is.
4. Serveer lauw of op kamertemperatuur.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier