Pompoensoep met truffel

Voor 4 personen
  • 600 à 700 g pompoenvlees
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 15 cl slagroom
  • 8 cl extra vierge olijfolie
  • 20 g boter
  • 50 g verse truffel
  • zout en peper
Bereiding
  1. Snij het pompoenvlees in grote dobbelstenen en doe het in een kookpan. Doe er de bouillon bij en wat zout. Kook ca. 30 minuten zonder deksel, tot de groente zacht is.
  2. Doe er de boter en de slagroom bij. Mix. Giet eventueel door een puntzeef en kruid bij met zout en peper.
  3. Hak de helft van de truffels fijn en voeg bij de pompoensoep. Hou warm.
  4. Dien de pompoensoep op in verwarmde soepborden en versier met reepjes truffel en enkele druppels extra vierge olijfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content