Pompoen-harissa hummus

De Midden-Oosterse smaken van de baharatkruiden en rose harissa tillen deze pompoen-harissa hummus naar ongekende culinaire hoogtes. Zo lekker dat je hem keer op keer zult maken.

Ingrediënten
  • 250 g pompoen, in grove blokjes
  • 2 tenen look, met schil
  • blik kikkererwten
  • 1 el rose harissa (harissa met rozenblaadjes)
  • 1 el Libanese baharatkruiden
  • scheut olijfolie
  • 1 el tahin
  • sap van 1 citroen
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 200°C. Leg de blokjes pompoen op een bakplaat, kruid met peper en zout en leg er de 2 tenen ongepelde look tussen. Besprenkel met een beetje olijfolie en bak in de oven gedurende 20 minuten of tot de pompoen gaar is en lichtjes begint te karameliseren.
  2. Duw de zachtgegaarde teentjes look uit hun jasje en doe de look met de gegaarde pompoen en alle ingrediënten in een mixer en blend tot je een gladde hummus hebt. Breng de pompoen-harissa hummus op smaak met zout en citroen. Voeg wat extra harissa toe als je het graag pikant hebt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content