Pompoen gevuld met paddenstoelen en Parmezaanse kaas
Het pompoenseizoen opent steeds weer nieuwe perspectieven op culinair vlak. Deze gevulde pompoen is een lekkere suggestie voor een avondmaal-anders.
Het pompoenseizoen opent steeds weer nieuwe perspectieven op culinair vlak. Deze gevulde pompoen is een lekkere suggestie voor een avondmaal-anders.
Voor 4 personen
2 kleine pompoenen (kastanjepompoen of uchiki kuri)
600 g gemengde wilde paddenstoelen
1 grote ui
3 soeplepels geklaarde boter
1 à 2 theelepels tijm
100 g Parmezaanse kaas
zout en peper
Bereiding
1. Was de pompoenen, verwijder de hoeden en daarna de zaden. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in stukken. Schil de ui en snijd klein. Stoof de ui in geklaarde boter, voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak snel.
2. Snijd de Parmezaanse kaas in krullen of schilfers en voeg de helft bij de paddenstoelen.
3. Laat de pompoenen 10 min. garen in een voorverwarmde oven (200 °C). Vul ze met de paddenstoelen, kruid met peper en zet nog vijf à tien minuten in de oven. Bestrooi met de rest van de kaas.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier