Voor 4 personen:
4 gefileerde pladijzen (ca. 250 g elk)
1 eetlepel sambal oelek
2 eetlepels citroensap
1 ei
paneermeel
2 eetlepels arachideolie
25 g boter
4 kuipjes Bosto Ready Rice Basmati
1 limoen (of citroen)
peterselie
Spoel de visfilets af en dep ze droog. Bestrijk de pladijs met de sambal en besprenkel met het citroensap. Zet een kwartiertje in de koelkast. Klop het ei los met wat water. Haal de visfilets één voor één door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel. Verhit de olie met de boter in 2 ruime antikleefpannen. Bak de pladijsfilets in 4 tot 6 minuten bruin en gaar. Zet intussen de rijst in de microgolf. Leg de filets op warme borden, stort er een rijsttimbaaltje naast en versier partjes limoen en peterselie.
Tip: Een fris slaatje van geraspte worteltjes en fijngesneden witte kool is hier lekker bij.
Bereidingstijd: 20 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier