Pikante soep met struisvogelreepjes

© Getty
Voor vier personen
  • 200 g struisvogelfilet
  • 0,5 l kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 gele, rode en groene paprika
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 à 2 hete pepertjes
  • 100 g fijne soepgroenten (selder, wortel, prei, ui)
  • sambal oelek (naar smaak)
Afwerking
  • een wolkje room
  • enkele blaadjes waterkers
Bereiding
  1. Het uitje versnipperen en in boter stoven. Kippenbouillon en de grof versneden tomaten toevoegen. Aan de kook brengen, mixen en alles door een zeef wrijven.
  2. De soepgroenten in miniblokjes snijden. De struisvogelfilet in reepjes snijden. Het teentje knoflook pellen en hakken. De paprika van zaadlijsten ontdoen en fijnsnijden. Het pepertje openen, de zaden verwijderen en fijnsnijden.
  3. De reepjes struisvogelfilet en de knoflook in een pan met boter bakken. De bouillon met tomaat toevoegen, aan de kook brengen en op klein vuur laten trekken.
  4. Even voor het opdienen de versneden groenten toevoegen. De soep kruiden met peper en zout en, indien gewenst, met sambal oelek.
  5. De pikante soep met struisvogelreepjes over vier borden verdelen en versieren met een wolkje room en blaadjes waterkers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content