Pikante soep met struisvogelreepjes
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor vier personen
- 200 g struisvogelfilet
- 0,5 l kippenbouillon
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1/2 gele, rode en groene paprika
- 4 rijpe tomaten
- 1 à 2 hete pepertjes
- 100 g fijne soepgroenten (selder, wortel, prei, ui)
- sambal oelek (naar smaak)
Afwerking
- een wolkje room
- enkele blaadjes waterkers
Bereiding
- Het uitje versnipperen en in boter stoven. Kippenbouillon en de grof versneden tomaten toevoegen. Aan de kook brengen, mixen en alles door een zeef wrijven.
- De soepgroenten in miniblokjes snijden. De struisvogelfilet in reepjes snijden. Het teentje knoflook pellen en hakken. De paprika van zaadlijsten ontdoen en fijnsnijden. Het pepertje openen, de zaden verwijderen en fijnsnijden.
- De reepjes struisvogelfilet en de knoflook in een pan met boter bakken. De bouillon met tomaat toevoegen, aan de kook brengen en op klein vuur laten trekken.
- Even voor het opdienen de versneden groenten toevoegen. De soep kruiden met peper en zout en, indien gewenst, met sambal oelek.
- De pikante soep met struisvogelreepjes over vier borden verdelen en versieren met een wolkje room en blaadjes waterkers.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier