Voor 4 personen
- 2 grote renette-appels
- 2 grote peren
- 4 fijngesnipperde sjalotten
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel cognac
- 200 gram varkensgehakt
- 200 gram kalfsgehakt
- 1 takje tijm
Voor de portsaus
- 2 koffielepels port
- 1 kaneelstokje
- 4 koffielepels gevogeltebouillon
- 1 koffielepel maiszetmeel
- 1 koffielepel citroensap
- 1 koffielepel honing
Bereiding
- Doe de fijngesnipperde sjalotten met wat boter in een pan, voeg het gehakt toe en laat samen bruinen. Giet het overtollige vet af. Voeg het takje tijm, de cognac, peper en zout toe. Laat koken tot de cognac verdampt is.
- Snijd het bovenste deel (een ‘hoedje’) van de peren en de appelen, verwijder de klokhuizen en een beetje vruchtvlees. Vul de peren en appels met gehakt en zet er het hoedje weer op. Zet ze vervolgens gedurende 20 tot 30 minuten in de oven (220°C).
- Controleer regelmatig of de vruchten niet te droog worden. Is dat het geval, dek ze dan af met aluminiumfolie.
- Bereid ondertussen de portsaus. Breng hiervoor de port samen met de kaneel aan de kook. Laat 5 minuten sudderen. Haal de kaneel eruit en voeg de gevogeltebouillon toe. Los het maiszetmeel op in het citroensap en voeg dit toe aan de port en de bouillon.
- Serveer de gevulde appels en peren op een schaal en geef de portsaus erbij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier