Peperonata van rundsvlees uit Corsica

  • Moeilijkheid

Voor 4:

750 g rundvlees

5 eetlepels Belolive Olijfolie Extra Vierge

fijngesnipperde oregano, rozemarijn, basilicum, alles samen ± 1 eetlepel

1 laurierblad

peper en zout

1/2 fles witte wijn

1 zakje Heinz Gezeefde Tomaten met Stukjes Tomaat

1 fijngesnipperde ui

1 fijngesnipperd knoflookteentje

enkele takjes verse tijm, 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie

4 geplette jeneverbessen

1 glas rode wijn

Snijd het rundvlees in dobbelsteentjes en bak die in vier eetlepels olijfolie. Kruid met de oregano, rozemarijn, basilicum, laurier, peper en zout. Giet de witte wijn erbij en laat het vlees zachtjes gaarstoven. Snijd de tomaten klein en fruit ze met de gesnipperde ui, gehakte knoflook, tijm, peterselie en jeneverbessen in 1 eetlepel olijfolie en giet er de rode wijn bij. Laat de wijn een tweetal min. op hoog vuur inkoken. Voeg dit bij het vlees en laat nog 10 min. stoven.

Tip: serveer met toefjes waterkers en versgeraspte worteltjes en serveer met Anco Pasta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content