Ingrediënten

  • Voor 4
  • 350 g penne
  • 175 g kerstomaten
  • 2 jonge courgettes
  • 1/2 bol mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl sherryazijn
  • 2 tl grove mosterd
  • enkele blaadjes Little Gem sla
  • enkele blaadjes basilicum
  • peper van de molen en zout

Kook de pasta beetgaar in gezouten kokend water. Verfris nadien onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Was en halveer de kerstomaten. Was en snij de courgettes in dikke plakken. Snij de mozzarella in blokjes. Maak in een slakom een vinaigrette met de olijfolie, sherryazijn, mosterd, peper en zout. Doe er de pasta, kerstomaten, courgettes en slablaadjes bij. Schep goed om. Snij de basilicum in reepjes en strooi over de salade vlak voor het serveren.

Tip: voeg enkele grofgehakte walnoten toe aan de salade voor een krokante toets.

Kook de pasta beetgaar in gezouten kokend water. Verfris nadien onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Was en halveer de kerstomaten. Was en snij de courgettes in dikke plakken. Snij de mozzarella in blokjes. Maak in een slakom een vinaigrette met de olijfolie, sherryazijn, mosterd, peper en zout. Doe er de pasta, kerstomaten, courgettes en slablaadjes bij. Schep goed om. Snij de basilicum in reepjes en strooi over de salade vlak voor het serveren. Tip: voeg enkele grofgehakte walnoten toe aan de salade voor een krokante toets.