Nodig voor vier:
3 aardappelen
2 dl room (half opgeklopt)
1/2 l gevogeltebouillon
100 g kaviaar (sevruga)
nootmuskaat
peper en zout
2 blaadjes in koud water geweekte gelatine
150 g tonijn
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels olijfolie
200 g kokkels
een lepel ansjovisolie
In gevogeltebouillon 2 geschilde aardappelen gaar koken en pureren. De in koud water voorgeweekte gelatineblaadjes smelten, door de puree roeren en alles roerend koud laten worden. Kruiden met zout en peper en over 4 ringvormen verdelen (vormen met een diameter van 5 cm en een hoogte van 4 cm). Als de puree gesteven is, strijkt men de bovenkant af met een laagje kaviaar. De derde aardappel schillen, in dunne plakjes snijden en frituren tot chips.
De tonijn in blokjes van 1 cm snijden en 3 minuten marineren in een mengeling van citroensap, olijfolie en sojasaus. De kokkels gaarstomen en uit de schelp halen.
De aardappelparfait midden op de borden schikken, de vormen verwijderen en de parfait versieren met aardappelchips. De tonijnblokjes en de kokkels rond de parfait schikken en ‘napperen’ (bedekken) met een weinig marinade en een weinig ansjovisolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier