Pannenkoek met ijs en chokotoffsaus
10-08-2011, 15:54
Bijgewerkt op: 07-10-2023, 19:37
Voor ± 20 pannenkoeken
- 250 g bloem
- 15 g suiker
- 2 dl melk
- 3 eieren
- 1 snuifje zout
- 4 dl spuitwater
- 50 g boter
- vanille-ijs, voor de afwerking
Voor de chokotoffsaus
- 150 g chokotoffs, grof gehakt
- scheutje room of melk
Bereiding
- Zeef de bloem en meng met de suiker, melk, eieren en zout tot een glad beslag. Bedek de kom en laat 1/2 uur rusten. Roer er voorzichtig het spuitwater onder. Bak dunne pannenkoekjes van het beslag in een hete, beboterde pan.
- Doe de chokotoffs in een kom met een scheutje room of melk en laat 3 minuten smelten in de microgolfoven op 650W.
- Serveer de pannenkoek met een bolletje vanille-ijs en een flinke eetlepel chokotoffsaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier