Voor 4:

boter, 1 varkensgebraad van 650 g, witte peper en zout, 150 g jonge Gouda, 150 g gekookte ham, in boter gestoofde jonge wortelen en erwten, verse aardappelkroketten

Bereidingswijze:

Smelt boter in een pan en bak er het varkensgebraad langs alle kanten in aan. Kruid met peper en zout, leg er enkele klontjes boter op en ernaast en zet in een oven van 200°C. Braad het vlees rosé in 35 min. Oversaus regelmatig met het braadvocht. Haal het gebraad uit de pan, laat enkele minuten rusten en snij in plakken. Leg tussen de plakken telkens een snee kaas en een snee ham. Duw het gebraad weer samen en zet nog 10 min. in de oven. Serveer met de wortelen, erwten en kroketten.

Voor 4: boter, 1 varkensgebraad van 650 g, witte peper en zout, 150 g jonge Gouda, 150 g gekookte ham, in boter gestoofde jonge wortelen en erwten, verse aardappelkrokettenBereidingswijze: Smelt boter in een pan en bak er het varkensgebraad langs alle kanten in aan. Kruid met peper en zout, leg er enkele klontjes boter op en ernaast en zet in een oven van 200°C. Braad het vlees rosé in 35 min. Oversaus regelmatig met het braadvocht. Haal het gebraad uit de pan, laat enkele minuten rusten en snij in plakken. Leg tussen de plakken telkens een snee kaas en een snee ham. Duw het gebraad weer samen en zet nog 10 min. in de oven. Serveer met de wortelen, erwten en kroketten.