Ingrediënten

Voor 4 :

  • 300 g orechiette-pasta (uit Puglia)
  • 300 g brocoletti (Siciliaanse broccolisoort met minder compacte roosjes dan de klassieke broccoli, verkrijgbaar in Italiaanse speciaalzaken)
  • 40 g geraspte parmigiano
  • 1 teentje knoflook
  • extra vierge olijfolie
  • peper
  • zout

Kook de pasta iets langer dan al dente. Kook intussen ook de brocolettiroosjes in 2 liter zout water. Spoel meteen onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat in een pan met wat olie het hele knoflookteentje kleuren, voeg er de brocoletti aan toe en plet met een vork. Breng op smaak met peper en zout en voeg de kaas toe. Doe er onmiddellijk daarna ook de pasta bij en, indien nodig, een beetje kookwater.

Kook de pasta iets langer dan al dente. Kook intussen ook de brocolettiroosjes in 2 liter zout water. Spoel meteen onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat in een pan met wat olie het hele knoflookteentje kleuren, voeg er de brocoletti aan toe en plet met een vork. Breng op smaak met peper en zout en voeg de kaas toe. Doe er onmiddellijk daarna ook de pasta bij en, indien nodig, een beetje kookwater.