Oosterse zilvervliesrijst

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

200 gram bruine rijst

2 middelgrote uien

50 gram amandelschilfers

50 gram hele amandelen

50 gram kikkererwten

50 gram pijnboompitten

50 gram gedroogde abrikozen

50 gram gedroogde rozijnen

2 eetlepels lopende honing

2 kippenbouillonblokjes

verse koriander

olie

Pel de uien en snijd ze in fijne reepjes. Doe een beetje olie in de een kookpot en bak de fijngesneden uien goudgeel. Voeg de rijst toe en roer tot de rijstkorrels doorschijnend worden. Kruid met peper en zout. Voeg de honing toe en meng goed. Laat de bouillonblokjes smelten in 75 cl heet water en giet dit over de rijst. Plaats het deksel half op de pot en laat de rijst 10 minuten sudderen. Voeg er de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten, de pijnboompitten, de amandelen en de rozijnen aan toe. Meng alles door elkaar en breng gedurende 10 minuten opnieuw aan de kook. Ditmaal zonder deksel. Bestrooi tenslotte met fijngeknipte koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content