Voor 4 personen:
200 gram bruine rijst
2 middelgrote uien
50 gram amandelschilfers
50 gram hele amandelen
50 gram kikkererwten
50 gram pijnboompitten
50 gram gedroogde abrikozen
50 gram gedroogde rozijnen
2 eetlepels lopende honing
2 kippenbouillonblokjes
verse koriander
olie
Pel de uien en snijd ze in fijne reepjes. Doe een beetje olie in de een kookpot en bak de fijngesneden uien goudgeel. Voeg de rijst toe en roer tot de rijstkorrels doorschijnend worden. Kruid met peper en zout. Voeg de honing toe en meng goed. Laat de bouillonblokjes smelten in 75 cl heet water en giet dit over de rijst. Plaats het deksel half op de pot en laat de rijst 10 minuten sudderen. Voeg er de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten, de pijnboompitten, de amandelen en de rozijnen aan toe. Meng alles door elkaar en breng gedurende 10 minuten opnieuw aan de kook. Ditmaal zonder deksel. Bestrooi tenslotte met fijngeknipte koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier