Voor 4

300 g gemengde champignons

8 eieren

40 g boter

versgemalen peper en zout

Steek de barbecue aan met houtskool. Voeg er, van zodra de kolen gloeien, zaagsel van een houtsoort naar keuze aan toe. Schik de champignons op een rooster boven het vuur en laat gedurende 15 min. roken.

Klop intussen de eieren met peper en zout, en laat een klontje boter smelten in een ruime koekenpan. Leg de champignons voorzichtig in de pan laat gedurende 5 min. aan alle kanten bakken en voeg dan de geklopte eieren toe. Hef tijdens het bakken de zijkanten voorzichtig op zodat de eieren egaal bakken. Serveer met een slaatje.

Voor 4300 g gemengde champignons 8 eieren40 g boterversgemalen peper en zout Steek de barbecue aan met houtskool. Voeg er, van zodra de kolen gloeien, zaagsel van een houtsoort naar keuze aan toe. Schik de champignons op een rooster boven het vuur en laat gedurende 15 min. roken.Klop intussen de eieren met peper en zout, en laat een klontje boter smelten in een ruime koekenpan. Leg de champignons voorzichtig in de pan laat gedurende 5 min. aan alle kanten bakken en voeg dan de geklopte eieren toe. Hef tijdens het bakken de zijkanten voorzichtig op zodat de eieren egaal bakken. Serveer met een slaatje.