Ingrediënten

Voor 2 tieners:

  • 175 g gedroogde eiernoedels
  • 2 el limoensap
  • 2 tl lichte sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el Thaise zoetzure chilisaus
  • 2 tl geraspte gember
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 komkommer, geschild en ontpit
  • 100 g gekookte roze garnalen
  • 50 g geraspte wortelen
  • 1 el fijngehakte munt
  • 1 el fijngehakte koriander
  • 1 tl geroosterde sesamzaadjes

Fruitsla:

  • 1 rijpe mango
  • 1 blik lychees op sap, uitgelekt
  • 1/2 granaatappel
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el acaciahoning
  • zaadjes van 1/2 vanillestokje

Maak eerst de fruitsla. Schil de mango en snij in blokjes. Snij de lychees in vieren. Maak de pitjes van de granaatappel los. Doe al het fruit in een kom. Meng het limoensap met de honing en vanillezaadjes. Meng onder het fruit.

Kook de noedels gaar in kokend water. Meng limoensap, sojasaus, sesamolie, chilisaus en gember. Laat de noedels goed uitlekken en meng met de dressing. Hak de bosuitjes en komkommer fijn. Meng beide door de noedels, samen met de garnalen en geraspte wortelen. Voeg ook de kruiden en sesamzaadjes toe. Meng goed en laat afkoelen.

Maak eerst de fruitsla. Schil de mango en snij in blokjes. Snij de lychees in vieren. Maak de pitjes van de granaatappel los. Doe al het fruit in een kom. Meng het limoensap met de honing en vanillezaadjes. Meng onder het fruit. Kook de noedels gaar in kokend water. Meng limoensap, sojasaus, sesamolie, chilisaus en gember. Laat de noedels goed uitlekken en meng met de dressing. Hak de bosuitjes en komkommer fijn. Meng beide door de noedels, samen met de garnalen en geraspte wortelen. Voeg ook de kruiden en sesamzaadjes toe. Meng goed en laat afkoelen.