Mulligatawny op zijn Mechels

Voor 4:

Voor 4:

± 200 g borst van Mechelse koekoek, in repen gesneden

± 100 g rijst, gekookt (basmati)

500 g gepelde tomaten uit blik

1 el margarine

1 ui, fijngesnipperd

1 wortel, in schijfjes gesneden

1 witte selder, kleingesneden

1 kleine, groene paprika, in blokjes gesneden

1 zure appel (Granny Smith), geschild, zonder klokhuis en versneden

1 el bloem

kerriepoeder naar smaak

2 bouillonblokjes van kip

peper

1 ui, waarin 4 kruidnagels zijn gestoken

4 el yoghurt, natuur

2 el gehakte peterselie

Doe de margarine in een kookpot en roerbak op middelhoog vuur de versneden ui, wortel, witte selder, paprika en appel. Laat groenten en fruit 10 minuten smoren. Bestrooi met bloem en kerrie. Laat alles een dikke minuut op het vuur staan en roer door elkaar. Giet 1 liter water onder voortdurend roeren bij de groenten en het fruit en voeg vervolgens de tomaten, de met kruidnagels bestoken ui, de bouillonblokjes en peper toe. Laat de soep minstens 30 minuten koken. Bak ondertussen de repen koekoeksborst in een pan zonder vetstof tot het vlees bruin is. Voeg rijst en vlees aan de soep toe, breng alles tot het kookpunt en serveer in diepe borden. Schep op voorhand in elk bord een flinke eetlepel yoghurt. Versier de maaltijdsoep met gehakte peterselie en dien op met een glas Petit Chablis.

Recept: Guido Van Loo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content