Mulligatawny

© Getty

Voor 4 personen
  • ± 200 g borst van Mechelse koekoek, in repen
  • ± 100 g rijst, gekookt (basmati)
  • 500 g gepelde tomaten uit blik
  • 1 el margarine
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 wortel, in schijfjes gesneden
  • 1 witte selder, kleingesneden
  • 1 kleine, groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 zure appel (Granny Smith), geschild en gesneden
  • 1 el bloem
  • kerriepoeder naar smaak
  • 2 bouillonblokjes van kip
  • peper
  • 1 ui, waarin 4 kruidnagels zijn gestoken
  • 4 el yoghurt, natuur
  • 2 el gehakte peterselie
Bereiding
  1. Doe de margarine in een kookpot en roerbak op middelhoog vuur de versneden ui, wortel, witte selder, paprika en appel. Laat groenten en fruit 10 minuten smoren. Bestrooi met bloem en kerrie. Laat alles een dikke minuut op het vuur staan en roer door elkaar.
  2. Giet 1 liter water onder voortdurend roeren bij de groenten en het fruit en voeg vervolgens de tomaten, de met kruidnagels bestoken ui, de bouillonblokjes en peper toe. Laat de soep minstens 30 minuten koken.
  3. Bak ondertussen de repen koekoeksborst in een pan zonder vetstof tot het vlees bruin is. Voeg rijst en vlees aan de soep toe, breng alles tot het kookpunt.
  4. Serveer de mulligatawny in diepe borden. Schep op voorhand in elk bord een flinke eetlepel yoghurt. Versier de maaltijdsoep met gehakte peterselie.

Recept: Guido Van Loo

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content