Mozzarella met olijvensalsa
10-06-2011, 12:42
Bijgewerkt op: 20-07-2024, 20:22
Meer dan een kwartiertje heb je niet nodig om dit lekkere lepelhapje van mozzarella met olijvensalsa klaar te maken.
Voor 20 hapjes:
- 25 g groene olijven
- 25 g zwarte olijven
- 3 zongedroogde tomaten
- 1/4 tl korianderzaadjes
- 1 el kappertjes
- geraspte schil van 1/2 citroen
- 2 el olijfolie
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 el citroensap
- 2 bolletjes mozzarella
- enkele blaadjes basilicum
- zwarte peper
Bereiding
- Ontpit de olijven en hak ze fijn. Hak ook de tomaatjes fijn. Rooster de korianderzaadjes en maal ze grof. Meng alle ingrediënten en kruid met peper.
- Dep de mozzarella droog en scheur de kaas met de hand in hapklare stukjes. Leg de stukjes mozzarella in diepe lepels en verdeel de olijvensalsa over de kaas.
- Snijd het basilicum in flinterdunne reepjes en versier er de lepels mee.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier